Кращі працівники водоканалу. Олена Кухар.

Рубрика #кращіпрацівникиводоканалу повертається ☺️

Сьогодні розповімо про нашу начальницю лабораторії контролю якості питної води – Кухар Олену Вікторівну.

❓Олена Вікторівна, як і коли і як почали працювати на водоканал? Чому обрали саме цю професію?

✅Я працюю у МКП «Хмельницькводоканал» з 27 грудня 1994 року. Спочатку працювала на 0,5 ставки на посаді лаборанта-радіометриста. У 2008 році мене перевели на посаду інженера лабораторії контролю якості питної води. У 2010 році я стала начальником лабораторії контролю якості питної води.

❓Що є найскладнішим у вашій роботі?

✅Знаєте, я вважаю, що у житті найцінніше, і ,відповідно, найскладніше – людські стосунки. Колектив лабораторії – це друга сім’я кожного з її працівників. І це не просто слова. Кожна з моїх дівчат – цікава, індивідуальна та просто чудова! І так склалася доля, що я, у певній мірі, несу відповідальність за те, щоб їм було комфортно працювати. Дуже хочеться, щоб всі приходили на роботу з радістю.

❓З огляду на таку важливу посаду, щоб ви порадили людям, яким, можливо, пропонують вищу вакансію, але вони вагаються і бояться взяти на себе відповідальність.

✅До слова, така ситуація у моєму житті вже була!) Так за моєю порадою лаборант Оля Гуменна стала інженером лабораторії.

❓Ви вже близько 30 років працюєте в лабораторії якості питної воду. Наскільки за цей час вдосконалювалися методи визначення якості води?

✅За останні роки суттєво змінилися вимоги до контролю якості питної води та й самої лабораторії. Сучасні нормативні документи орієнтовані вже на європейські стандарти. Таким чином протягом останніх років значно розширився перелік показників, за якими досліджується питна вода, змінюються методики досліджень. Все це доводиться вивчати, опановувати. Але завдяки тому, що колектив складається з дійсно професійних працівників – як лаборантів, так і інженера Максименко Олесі (яка є моєю просто незамінною підтримкою!) – нам усе вдається!

❓Робота роботою, а як ви відпочиваєте?

✅Найкращий відпочинок для мене – це час проведений у колі сім’ї.

А ще я дуже люблю готувати та вишивати. Люблю риболовлю. Захоплююсь фотографією. Так що, коли вдається поїхати на риболовлю усією сім’єю на берег річки чи озера, та ще й зробити декілька вдалих фото – це справжнє свято!