Лабораторія питної води

Відповідно до ДСанПін 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» та робочої програми підприємства контроль за якістю питної води, що надходить до споживача у м. Хмельницький здійснюється лабораторією контролю якості питної води щоденно, враховуючи вихідні та святкові дні. Проби води відбираються на всіх на всіх етапах водопостачання: на свердловинах, водонасосних станціях та по мережі міста відповідно до графіку (графік складений таким чином, щоб протягом місяця охопити усі райони міста).

Так упродовж 2022 р. лабораторією контролю якості питної води відібрано та досліджено : за мікробіологічними показниками  – 4141 проба та за фізико-хімічними показниками 948 проб.

Крім основного виробничого контролю якості питної води, передбаченого нормативною документацією, лабораторія виконує аналіз проб води за зверненням споживачів міста, тобто скаргами (таких досліджень у 2022 році проведено 102) та за зверненням аварійно-диспетчерської служби підприємства у випадку виробничої необхідності (99 досліджень протягом минулого року).

Також, у обов’язковому порядку, лабораторному контролю підлягає водопровідна вода у тих місцях мережі, де проводились будь-які роботи: планово-попереджувальні, ремонтні у зв’язку з поривом, тощо.

Колектив лабораторії на сьогоднішній день складається з 8 працівників : начальник лабораторії, інженер та лаборанти хіміко-біологічного аналізу.

З результатами роботи лабораторії (показниками якості питної води) можна ознайомитися на сайті підприємства у розділі «Для споживачів».