Що з водою після промивки мереж?

?

#хмельницькводоканал

1. ?¬タヘ♀️У воду потрапляє іржа. Це логічно. На вуличних мережах водопостачання і мережах перед будинками стоять засувки та пожежні гідранти, які вони мають властивість ржавіти. Під час промивки іржа може піти у мережі. Для того, щоб ця проблема зникла потрібно спустити воду.

2. ?Зношені внутрішні мережі в будинку також ржавіють і засмічуються. Під час промивки відбувається їх очищення. Вирішення питання таке ж логічне як попереднє — просто спустіть воду.

3. ⭕️Тупикові мережі. Якщо дуже просто, то більшість мереж по місту закільцьовано. Вода по них рухається постійно. В тупикових мережах вода не циркулює, застоюється. В таких випадках воду необхідно спустити, проте, в більших кількостях. Наразі на такі випадки виїжджає наша бригада і зливає воду з мережі через випуски і технічні засоби.

4.?Пориви на мережах. Така причина можлива, проте, таких проблем майже не виникає. Підприємство намагається реагувати превентивно, тобто заздалегідь здійснювати ремонти на критичних ділянках мережі.

5. ?Зараз більшість споживачів мають лічильники, і з метою економії ніхто не зливає воду. Саме тому виникають подібні ситуації. Наші бригади максимально намагаються зменшити їх кількість, спускаючи воду через випуски. Але, навіть попри це, певний відсоток забруднень залишиться у внутрішніх мережах споживача. Цього повністю неможливо уникнути.

‼️У разі погіршення якості питної води просимо звертатися до аварійно-диспетчерської служби МКП “Хмельницькводоканал” 0631001567, 1567 або 78-75-10