Водорозбірні колонки

Водорозбірні колонки у 2022 році сприймають радше як раритет. А , між іншим, вони досі є. Орієнтовно близько 50-ти колонок по місту продовжують виконувати свою пряму функцію — забезпечувати холодною питною водою споживачів. Наші фахівці регулярно контролюють якість води, справність роботи ВРК та своєчасно обслуговують їх. До прикладу, лише за минулий тиждень, бригада, у складі 3 працівників, яка спеціалізується на вуличних колонках, відремонтувала їх 7.

Містяни, що користуються водою з водорозбірних колонок нараховують плату за водопостачання , використовуючи норму — 60 літрів на добу на особу в день. Таких абонентів у нас нараховується 381.

Хоча насправді обсяги використання набагато більші. Це пов’язано з тим, що , люди користуючись водорозбірними колонками, використовують питну воду не за призначенням, а для миття автомобілів, прання білизни, будівельних робіт, тощо, що є грубим порушенням.

Переваги централізованого водопостачання в приміщеннях у порівнянні з необхідністю набирати воду з колонки – очевидні. Переконувати в цьому особливо не потрібно. Саме тому з понад 300 водорозбірних колонок, які були в місті на початку 80-х років, сьогодні їх залишилась шоста частина.

До слова, в країнах Європи водорозбірних колонок просто -напросто не існує. Там можна побачити лише спеціальні фонтанчики із питною водою.