Обмін досвідом

Вчора мали цікаву та інформативну поїздку до своїх колег з Тернополя.

Представники КП “Тернопільводоканал” на чолі з директором Володимиром Кузьмою поділились своїми досягненнями в роботі.У ході візиту обговорили питання, впровадження нових технологій ( особливо нас цікавило впровадження та специфіка роботи геоінформаційної системи (ГІС), роботу лабораторії якості питної води, досягнення в роботі з абонентами фізичними і юридичними особами (одне з основних питань – впровадження методики розподілу обсягів спожитої питної води у багатоквартирних будинках, де встановлено ВКО) , інформаційну роботу, та інші важливі аспекти в роботі підприємства.

“Плануємо купити атомно-абсорбційний спектрометр , який у наших тернопільських колег є. – говорить в.о. головного технолога Хмельницькводоканалу — Надія Пуляк. – Такий спектометр забезпечує простоту, високу селективність та малий вплив складу проби на результати аналізу. ”

“Ознайомитися з досвідом впровадження системи ГІС на підприємстві Тернопільводоканал — дуже цікаво і важливо для нас — говорить начальник АСКВ МКП “Хмельницькводоканал” Vitalii Noryk. – Нам розповіли про нюанси в процесі впровадження ГІС та застерегла від певних помилок. Розповіли інформацію про переваги та та її доцільність на Тернопільводоканалі. Можемо зробити висновки, що таку систему доцільно швидше впроваджувати на нашому підприємстві , бо це дає можливість скласти повну електронну схему мереж водопостачання та водовідвення, провести всеохоплюючу інвентаризацію мереж і колодязів на них, тощо. . При наявності такої електронної схеми водоканал зможе проводити гідравлічний розрахунок та моделювання роботи мереж”

Загалом два наших водоканали мають схожу структуру. Окрім того, Тернопіль, так як і Хмельницький здійснює подачу води з артезіанських свердловин. Обмін досвідом з колегами в галузі – чудова традиція.

Тому обов’язково чекаємо колег з Тернополя до себе в гості, адже така співпраця сприяє виникненню нових векторів розвитку та візуалізації нових перспектив для кожного із підприємств.