Перевірка якості стічних вод підприємств

У суспільстві поширена думка, що в каналізацію можна змивати все, що завгодно. Насправді ж ,стоки в мережу водовідведення повинні прийматися певної якості, інакше процес очищення стає більш енерговитратним і вартісним.

Найбільші забрудники стічних вод – це стічні води підприємств, які утворились в процесі господарсько-побутової і виробничої діяльності, які скидаються до каналізаційної мережі міста без попередньої очистки. Водні ресурси використовуються споживачами без належних заходів для попередження їх забруднення. На МКП «Хмельницькводоканал» існує служба інспекції промислового водовідведення та вимірювальна лабораторія, працівники яких проводять відбір проб стічних вод споживачів для хімічного аналізу з метою визначення відповідності фактичних концентрацій забруднюючих речовин споживачів згідно встановленим допустимим концентраціям.

Перевірка якості стічних вод підприємств здійснюється щодня. Таким чином підприємство дбає про екологічний стан басейну Південного Бугу та попередження екологічної катастроф.