А можна швидше? Або чому аварії не завжди усувають у короткі терміни.

Наш обов’язок, як і кожної комунальної служби — надавати послуги, що відповідають кількісним та якісним характеристикам, а у випадку виникнення аварії – виконувати роботи по її усуненню вчасно та з мінімальними незручностями для наших абонентів. Але інколи існують об’єктивні причини, чому ремонт мереж на аварійних ділянках затягується.

  1. Фахівці підприємства Хмельницькводоканал приїхали, оглянули місце аварії, і поїхали. Чому?

Перш за все, це може бути відповідальність працівників інших служб, до прикладу – трубопровід гарячого водопостачання (ви ж пам’ятаєте, що водоканал відповідає лише за подачу холодної води?)

Наші працівники обов’язково з’ясують точне місце аварії, її складність, необхідні матеріали, сили і засоби, і лише тоді покинуть місце аварії.

Якщо в цьому місці аварія незначна, а у іншому місці – великі втрати води, підтоплення приміщень, тощо, і мешканці багатоквартирного будинку можуть залишитися без водопостачання — ми змушені спершу ліквідувати велику аварію, а вже потім фахівці МКП “Хмельницькводоканал” обов’язково повернуться, щоб усунути незначну аварію.

  1. Ремонтні роботи завершилися, а благоустрій — ні.

Першочергова причина відсутності благоустрою — погодні умови, а також технологія виконання робіт. Адже атмосферні опади можуть звести нанівець усі зусилля працівників, а тому, ліпше дочекатися гарної погоди, щоб згодом не прийшлося починати все з початку.

Окрім того, часто пошкоджену ділянку водопостачання чи водовідведення ремонтують декілька служб, а тому, благоустрій відбувається після того,як комунальники завершать свої роботи.

  1. Чому аварію не усунули упродовж доби?

Витік води щоразу різний. І його не завжди можна полагодити у той же день. Бувають приховані витоки, бувають витоки, для котрих потрібно залучати особливу спецтехніку.

Якщо труби пролягають під дорогами на значній глибині, де проходять інші комунікації, тоді необхідно отримати дозвіл від певних підрозділів міської ради для роботи на цій ділянці дороги, тимчасово призупинити рух транспорту, погодити зміни маршрутів руху громадського транспорту, ДАІ, тощо. Відтак узгоджується дата, коли можна розпочати виконання ремонтних робіт. Зазначені обставини можуть вплинути на швидкість виконання робіт по усуненню аварії.

Ви помітили витік води чи пошкодження каналізаційної мережі? Будь ласка, повідомте нас, щоб ми змогли вжити дієві заходи для його усунення. Подзвоніть за номером 1567, 78-75-10, +38067-310-87-37 Диспетчеська служба (цілодобово).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *