Олексій Іванов #кращіпрацівникиводоканалу

У цілеспрямованості та відповідальності немає віку.
Олексій Петрович Іванов пройшов чималий шлях. Але все його життя так чи інакше було пов’язане з охороною праці.
Вже 17 років Олексій Петрович очолює відділ охорони праці на водоканалі. Сьогодні про нього у рубриці #кращіпрацівникиводоканалу
❓Розкажіть про свою перше місце роботи?
✅Почнемо з того, що я навчався у місті Алмати. Спочатку в технікумі, потім в інституті. Перше моє місце роботи – електрик. Згодом став виконробом. В 1979 з родиною повернулися до Хмельницького. Тут я працював головним інженером в міськкомунгоспі, потім в об’єднанні садівничих товариств, а згодом головним Державним експертом з умов праці в Хмельницькій області. Загальний мій трудовий стаж у Хмельницькому – 43 роки

❓Чому обрали саме охорону праці?
✅Бо я люблю людей. Вважаю, що основа охорони праці – безпека людського життя. Мені подобається розповідати, пояснювати правила за допомогою яких можна залишатися живим та здоровим, та залишити живим і здоровим своїх колег. Мені приємно, коли до цих правил прислуховуються.
❓Як боротися з тим, що не всі сприймають охорону праці всерйоз?
✅Так, така проблема дійсно є. Але ми проводимо чимало навчань, семінарів. Хочеш не хочеш, а якусь корисну інформацію ти обов’язково запам’ятаєш. Ось, наприклад, навіть щорічний конкурс дитячого малюнку до Дня охорони праці. Батьки сидять зі своїми дітьми і малюють. І вже щось для себе беруть.
❓Які найважливіші питання з охорони праці потрібно вирішити?
✅Побутові приміщення. Це одне з найважливіших питань. Адже кожному працівнику потрібно мати можливість працювати в комфортних умовах. Багато роботи зроблено. Багато роботи ще попереду.