Екологія – справа кожного

Життя людини вимагає чимало робіт, аби в чистоті й порядку утримувати місце поселення.

В результаті життєдіяльності людей утворюється цілий ряд промислових та побутових відходів, які потребують або утилізації, або складування та поховання.

Для кожного виду відходів існують свої методи поводження та утилізації.

Населення міста в основному має справу з твердими побутовими відходами та сміттям, які утворюються в процесі життєдіяльності. Для збору і зберігання їх існують контейнери, урни та інші ємкості, які періодично звільняються і сміття вивозиться на звалища твердих побутових відходів.

Проте останнім часом мають місце такі факти, як скидання сміття та твердих побутових відходів в каналізаційні колодязі, особливо це відмічається в районах ринків міста Хмельницького.

Як результат – засмічення мереж , їх закорковування , прориви труб та виливання нечистот на поверхню і в річку.

Засмічені каналізаційні колодязі зменшують пропускну здатність каналізаційної мережі, що затрудняє відвід стічних вод та їх очистку.

Отже такий здавалося б невинний вчинок може завдати великої шкоди навколишньому природному середовищу.

Адже ми живемо в цій місцевості, дихаємо цим повітрям, а багато населених пунктів використовують воду з річки Південний Буг на господарсько-питні цілі.

Тому, хто ж як не ми повинні потурбуватися про самих себе і про середовище, яке нас оточує.

Стаття 43 закону України “Про відходи” передбачає відповідальність за порушення правил складування та розміщення твердих побутових відходів (штрафні санкції).

Шановні хмельничани, адміністрація підприємства “Хмельницькводоканал” просить всіх дотримуватися встановленого порядку утилізації відходів і не порушувати його.

Головний технолог

підприємства “Хмельницькводоканал”