#кращіпрацівникиводоканалу Людмила Грицюк

Наша Грицюк Людмила Феодосіївна – інженер відділу кадрів. Ця жінка завжди з розумінням ставиться до людей та ніколи не показує негативних емоцій – від неї відчувається лише затишок та турбота.
Сьогодні розкажемо про неї у рубриці #кращіпрацівникиводоканалу
🔵Коли прийшли працювати до водоканалу? На кого навчалися? Ким і де працювали до цього?
🥰Прийшла працювати у водоканал в 1992 році. Навчалася в Дніпропетровську на радіотехніка. Потім у Хмельницькому на інженера-механіка. До речі, багато років працювала по спеціальності.
🔵 Як так сталося, що так кардинально змінили роботу?
🥰92 рік. Почалася нова ера нової країни. Було важко. Хотілося стабільності. Прийшла до водоканалу. А тут все було для мене абсолютно нове. Перший час я працювала одна у відділі, через деякий час до мене приєдналася Завірюха Валентина Миколаївна – чудовий спеціаліст.
Так ось дали мені друкарську машинку. Розібратися важко. А мені кажуть «хочеш працювати – вчись». І я вивчила. Друкарські машинки ОРТІМА запам’ятаю на все життя.
Важко було запам’ятати назви всіх відділів. КНС, БМС, АСКВ – майже у кожного відділу своє скорочення, абревіатура.
🔵Робота у відділі кадрів – це робота з людьми. Їх у нас більше 800. Всі різні. Як можна завжди бути стриманою і не показувати негативних емоцій?
🥰Бо намагаюся зрозуміти кожного . Хочу, щоб до мене ставилися так само, як я ставлюся до інших. Це мій життєвий принцип. Люди приходять щось запитати, беруть відпустки, розповідають свої історії – у когось приїхала мама в гості, хтось хоче побути з сім’єю. Ми всіх вислуховуємо. Радіємо і сумуємо разом. Допоможемо, порадимо. Це важливо.
🔵Чи змінився водоканал за ці роки? Кажуть, що молодь неохоче йде працювати в комунальні структури.
🥰Дуже добре, що тепер держава дає відпустку після народження дитини на два тижні для чоловіків. Наші хлопці беруть, щоб побути у родинному колі. Також є ті, хто знаходиться в декретній відпустці. Не масово, але тенденція, коли чоловік йде у декрет замість дружини є.
Молодь теж йде працювати. Гірша ситуація з канмережею, очисними спорудами. Там важко звикнути до специфічного «запаху». Бувало таке, що люди працювали один день і розраховувалися.
🔵Ваш чоловік Микола Тимофійович теж працює на водоканалі. Розкажіть про історію вашого знайомства.
🥰Ми навчалися разом. На різних факультетах, але жили в одному гуртожитку. От так і поверталися разом ввечері додому постійно. Згодом і одружилися. Наступного року буде 50 років як ми разом.