Зустріч з перевізниками

Сьогодні відбулася зустріч представників водоканалу та перевізників рідких відходів асенізаційного транспорту. Нагадаємо, що у Хмельницькому з 17 червня 2022 року внесено ряд змін до “Правил приймання стічних вод до системи централізованого водовідведення м.Хмельницького”.
Одним з пунктів Правил є вимоги про те, що Перевізник за власний кошт має обладнати асенізаційний транспорт приладом контролю за пересуванням (GPS-навігатор).
Що це дасть водоканалу? Перш за все контроль за тим, щоб зливання стічних вод з асенізаційного транспорту в мережу водовідведення здійснювалось винятково у визначених для цього місцях. Встановлення GPS – пристроїв дозволить частково вирішити серйозну проблему несанкціонованих скидів нечистот у не призначених для цього місцях (у лісах, на полях, а також в зливову каналізацію, яка не передбачає очистку стоків та у каналізаційні колодязі у віддалених місцях).

Чому це так важливо? Несанкціоновані зливи рідких відходів — це в першу чергу шкода навколишньому середовищу.
Обговорення з перевізниками були досить емоційні, але маємо надію — ми один одного почули.
Ми завжди готові обговорювати важливі питання, що викликають непорозуміння та шукати шляхи їх вирішення. Для цього продовжимо активно організовувати робочі зустрічі.