Планова промивка резервуарів

В плані підготовки до роботи в осінньо-зимовий період з метою покращення якості питної води МКП “Хмельницькводоканал ” проводить планову промивку резервуарів чистої води на водонасосних станціях міста.
Відповідно до технологічного регламенту роботи проводить бригада у складі 10 працівників та 2 одиниці спеціальної техніки. Контроль за виконанням робіт проводиться службою головного технолога і спеціалістами лаблораторії питної води.
Складність робіт, що виконуються при чищенні резервуарів питної води, потребує професійного досвіду, витримки – у підземному резервуарі глибиною 7 м завжди зберігається низька температура (близько 5°С) та висока вологість – та вимагає високої відповідальності від працюючих.
Щорічне планове чищення резервуарів чистої води насосних станцій водопроводу відповідно до «Правил технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України» дозволяє підтримувати необхідний санітарно-гігієнічний рівень стратегічних споруд, контролювати органолептичні та бактеріологічні показники питної води і забезпечувати городян якісним водопостачанням.