Катерина Михайлівна Косовська. Кращі працівники

Стереотипи існують. Та ми їх руйнуємо)Наприклад, про жіночі та чоловічі професії. У нашій свідомості професія токаря асоціюється лише з чоловіками. Але – наша Катерина Михайлівна Косовська – не лише один з трьох токарів водоканалу, а й загалом перший токар в історії МКП “Хмельницькводоканалу”. Сьогодні в рубриці #найкращіпрацівники розкажемо саме про неї.

❓Ви така тендітна та худорлява. Чому саме токар?

✅Мій батько працював токарем у Хмельницькому заводі ковальсько-пресового устаткування. Батько був для мене прикладом. Тому я вперто вирішила , що продовжу справу батька.

❓Як зреагували батьки?

✅Мама була дуууууже проти. Каже “подивись, яка ти мала, куди тобі?”. Але я була вперта і наполеглива. В 16 років пішла на токарські курси на півроку. Потім пішла працювати на завод тракторних агрегатів. Вони спочатку не хотіли мене брати на роботу, казали “та що ти зможеш”. Коли я через 10 років пішла на водоканал — не хотіли відпускати.

❓У якому році прийшли на водоканал?

✅14 січня 1976 року. В мене тут працював брат. Він сказав, що на підприємство шукають нову спеціальність – токаря. Я погодилася.

❓В чому секрет залишатися на тій самій роботі 46 років?

✅Я дуже люблю водоканал. Я бачила як він розбудовувався. Оцей цех, де ми зараз — будувався вже при мені. Приймали участь в будівництві, тут моя душа. Не хочу йти на пенсію — тим більш зараз, коли війна, і хочеться бути максимально корисною своїй державі.

❓У чому загалом полягає ваша робота?

✅Допомагаю водомережі та службі, що займається встановленням загальнобудинкових лічильників. Виготовляємо муфти, фланці та багато іншого.

❓Як це, працювати у чоловічому колективі?

✅Легко. Це все не залежить від статі. Залежить від людей. У нас чудовий колектив. Як сім’я. Стараємося допомагати один одному, ділитися професійним досвідом, розповідати про своє щастя та свої проблеми.

Катерина Михайлівна після інтерв’ю побігла за станок. Колеги кажуть — жінка живе роботою. Стільки життєвої енергії важко знайти і у молоді. Катерино Михайлівно, пишаємося, що ви працюєте саме у нас. Любимо.❤