Чому варто встановити лічильник

Родина Шевченків живе на вулиці Гарнізонній. Платять водоканалу лише за водовідведення (ви ж пам’ятаєте, що водопостачанням мікрорайону Ракове займається КЕВ Міністерства оборони України, а не водоканал.  ) У квартирі родини Шевченків живе четверо осіб — мама, тато, син та бабуся. За допомогою індивідуального лічильника води щомісяця вони точно знають скільки кубів води використовують і відповідно платять за послуги з водовідведення, а це орієнтовно 130 грн. Якби лічильника обліку води у них не було , вони б платили по нормативам водоспоживання (у їх випадку — 482,58 грн ) або ж, якби у їх домі стояв загальнобудинковий лічильник (ВКО), (а вони уже є у 845 будинках м. Хмельницького) то різниця показань ВКО та суми показань індивідуальних приладів обліку в квартирах будинку розподілялася б на абонентів, в яких відсутні прилади обліку. У багатьох випадках такі нарахування є більшими, ніж нарахування за нормативами споживання.

Хмельничани, пам’ятайте, що маючи лічильник, ви самостійно можете контролювати витрати, економити воду та свої гроші.

Нагадаємо, що в м. Хмельницькому до цього часу ще 14 316 абонентів з 123 000 усіх споживачів не мають приладів обліку води.

Також нагадуємо, що лічильник обліку води споживач встановлює самостійно, після чого працівники нашого підприємства його опломбують і візьмуть на абонентський облік ( заявки на пломбування за телефонами – 78-70-13, 78-75-19,067-671-58-90).

До речі, ці ж номери можна використовувати і тоді, коли випадково була пошкоджена або зірвана пломба на лічильнику холодної води, і вам необхідно обов’язково повідомити про це МКП «Хмельницькводоканал».