Заборгованіть хмельничан на 1 квітня 2021 року складає 59 млн. грн

Вчасна оплата за послуги — гарантія безперебійного водопостачання і водовідведення

На жаль, карантин погіршив ситуацію з оплати послуг. Не дивлячись на те, що більшість наших споживачів вчасно та в повному обсязі оплачують вартість отриманих послуг, заборгованість хмельничан на 1 квітня 2021 року складає 59 млн грн.

Якщо розглянути структуру заборгованості за березень 2021 р., то виявляється, що ­ 38 988 абонентів не мають заборгованості за послуги з водопостачання і водовідведення, і ми вдячні усім хмельничанам, які належить до цієї категорії споживачів.
В той же час деякі мешканці міста мають заборгованість. З них: 69 643 абоненти за два місяці (сума заборгованості 26, 9 млн. грн), Сума заборгованості абонентів, що мають заборгованість три місяці – 3260 (4, 4млн грн) – і 8941 споживачів — більше трьох місяців (загальна сума боргу — 27, 7 млн. грн). Все це кошти, за які МКП “Хмельницькводоканал ” могло би виконати необхідні роботи по ремонту мереж та обслуговуванню обладнання, або використати їх на придбання нових.

На нашому сайті https://water.km.ua/ – ми змушені щомісяця викладати рейтинги по заборгованості юридичних осіб та населення, так званих “антигероїв” міста.

Нагадуємо також, що МКП “Хмельницькводоканал” з розумінням ставиться до проблем споживачів та завжди йде на зустріч абонентам, і в разі наявності заборгованості пропонує їм укласти договір рестуктуризації боргу, що можна зробити за адресою вул. Водопровідна, 75, 1-3 віконечку у холі підприємства, написавши заяву (з собою мати паспорт громадянина України).

Юридичні особи теж можуть реструктруризувати борг, звернувшись до МКП “Хмельницькводоканал” листом.
У разі неоплати заборгованості, до боржників будуть вжиті заходи впливу, згідно вимог чинного законодавства, аж до повного припинення надання послуг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *