112 РОКІВ ВОДОПОСТАЧАННЮ ХМЕЛЬНИЦЬКОГО!

“Колись давно, у далекій-далекій галактиці…”

Так починалася історія “Зоряних воєн”. А історія міського комунального підприємства “Хмельницькводоканал” розпочиналась не у далекій-далекій галактиці, а у рідному Проскурові.

Перший централізований питний водопровід у місті Хмельницькому був збудований у 1909 році.

“С разрешения Киевского военно-окружного совета та журнала 20 декабря 1907 г. за № 1138 с поверенным товарищества глубоких бурений и артезианского снабжения Ванке и Ко. в г. Проскурове… заключен 29 декабря 1907 г. за № 11208 контракт на устройство буровой скважины с оборудованием ее для водоснабжения войск гарнизона в г. Проскурове… В настоящее время буровая скважина товарищества Ванке выполнена; актом особой комиссии 15 января 1909 г. установлено, что скважина дает требуемые частными условиями 3500 ведер воды в час, а по анализу произведенному лабораторией Киевского военного госпиталя, вода из этой скважины признана годной к употреблению”, – йдеться в поданні окружного інженерного управління військово-окружної ради Київського військового округу від 10 лютого 1909 року.

Сьогодні, МКП “Хмельницькводоканал” — це потужне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства Хмельниччини. Щодня 829 працівників забезпечують водою та відведенням стоків понад 121 тис. споживачів міста Хмельницького, дбають про стабільність роботи 672,03 км водопровідних та 396,12 км каналізаційних мереж, 37 насосних станцій та 2-х майданчиків очисних споруд.

У цей день хочемо подякувати кожному за підтримку роботи підприємства. Адже саме для вас, дорогі хмельничани, ми працюємо щодня, робимо все для того, аби кожен отримував лише якісні послуги. Попереду ще чимало роботи, є і куди розвиватися. Наша робота триває. Як завжди, працюємо для кожного, на благо рідного Хмельницького!

Щиро ваше та зі словами вдячності,
МКП “Хмельницькводоканал”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *